Bedrijf

Maurer Söhne beheerst werelwijd het samenspel tussen krachten en bewegingen. Hiervoor worden producten ontwikkeld en vervaardigd welke een interactie mogelijk maken tussen krachten en bewegingen. Deze zijn verdeeld in 3 productgroepen.
De productgroep "Bouwwerkbeschermsystemen"
helpt het voorkomen van schade aan bouwwerken veroorzaakt door krachten in beweging ("force in motion"). Maurer Söhne produceert voorzieningen om krachten en bewegingen over te dragen, om er voor zorgen dat een bouwwerk niet overbelast raakt. Extra veiligheid wordt geboden door het monitoren van de krachten en bewegingen.
De productgroep bevat :
- Voegovergangen;
- Opleggingen;
- Aardbeving voorzieningen;
- Trillingsdempers.

De productgroep "Transport & Rides"
maakt gebruik van krachten in beweging ("force in motion") om een sensationele ervaring te creëren. De producten bevatten diverse soorten van constructies met complexe kracht effecten en bewegings opnemende constructies, speciaal toegelegd op de recreatie doeleinden.
De productgroep bevat:
- Achtbanen;
- Amusement rides;
- Personen transport systemen;
- Rails voor achtbanen;
- Rails voor transport systemen.

De productgroep "Staalbouw"
maakt de productgroepen compleet. De kern activiteiten zijn het ontwerpen en produceren van:
- Speciale staalconstructies;
- Toren constructies;
- Stalen schoorstenen.

Maurer Söhne is continue bezig met het ontwikkelen, produceren en installeren van op maat gemaakte oplossingen die in onze productgroepen liggen of het verlengde daarvan. Decennia van ervaring, een scope van competenties en een zeer nauwe interne relatie tussen ontwikkeling en productie, leiden tot een perfecte basis voor de realisatie van oplossingen.

De vestiging van Maurer Söhne GmbH & Co. KG in München gaat terug tot het jaar 1876. Door continue groei heeft Maurer Söhne het mogelijk gemaakt zijn marktaandeel te vergroten. In 2007 maken wereldwijd 700 medewerkers een omzet van 130 miljoen Euro. Maurer’s hoofdkantoor en belangrijkste fabriek staat in München. In Lünen, in de omgeving van Dortmund is een vestigingskantoor. Verder staat er een fabriek in Bernsdorf dichtbij Dresden. Het bedrijf heeft tevens fabrieken in China en Turkije. Daarnaast zijn er dochterondernemingen in meer dan 50 landen. Zo ook het in Nederland gevestigde Maurer Söhne Holland BV te Culemborg.

Als lid van de Duitse Staalbouw Engineerings Kwaliteit Associatie en als producent met externe kwaliteitscontrole met conformiteitsverklaring levert Maurer Söhne standaard een zeer hoge kwaliteit. Maurer Söhne’s kwaliteitsmanagement- en milieumanagementsystemen zijn gecertificeerd respectievelijk volgens ISO 9001 en ISO 14001. Maurer Söhne Holland BV beschikt eveneens over een VCA** veiligheidsbeheerssysteem.